top of page
Gitte_Farve-5_edited.jpg

Min baggrund

Jeg er født i 1962, uddannet sygeplejerske i 1988 og har primært arbejdet med kvindesygdomme, graviditet, fødsel/efterfødsel på sengeafdeling, operationsafdeling, samt i ambulatoriet. Sideløbende har jeg haft interesse for det sexologiske aspekt hos børn, unge og voksne.

Fra 2002 – 2006: Undervist unge skoleelever i 9. og 10. klasse – ”Sex er sundt – bare du ved hvordan”.

Fra 2005- 2008: Uddannelse som specialist i sexologisk rådgivning i DACS (Dansk Forening for Klinisk Sexologi)  og autoriseret af NACS (Nordisk Association for Clinical Sexology).

Jeg er ansat som specialist i sexologisk rådgivning på Regionshospital Nordjylland i Hjørring og arbejder 4 dage ugentligt med sexologi i form af rådgivning og behandling af patienter med seksuelle problemer, undervisning af patientgrupper og sundhedsprofessionelle om sygdomme og seksualitet.

Min primære patientkategori er seksuelle problemer hos kvinder, både med og uden en partner. I parforhold anbefaler jeg, som oftest, at partner deltager i samtalerne.

Et seksuelt problem, som opstår i en relation, løses også bedst når begge i relationen engagerer sig.

Erfaring

Jeg har i over 30 år arbejdet med sexologi og løbende holdt min faglige viden ajour ved læsning af nyeste faglitteratur, samt ved at deltage i kongresser/konferencer i ind- og udland, også som oplægsholder af egen forskning. Jeg modtager kontinuerlig supervision af autoriseret psykolog og specialist i klinisk sexologi. Jeg er medlem af Dansk Forening for Klinisk Sexologi og engageret i nordiske, europæiske og internationale sexologiske sammenslutninger. Sidder i bestyrelsen i Dansk Selskab for Vulvalidelser.

Jeg har primært været sygeplejerske i det gynækologiske speciale (ex. lichen sclerosus, vulvodyni, endometriose, inkontinens, barnløshed, fødselsskader, bækkenbundssmerter, overgangsalder m.m.) og har således især erfaring med kvinder med seksuelle problemer. Jeg har naturligvis også stor viden om mandens seksualitet og seksuelle udfordringer.

Jeg rådgiver patienter med kronisk, alvorlig eller uhelbredelig sygdom, som ikke sjældent oplever seksuelle senfølger pga. operation, medicin, samt bivirkninger efter behandling med kemo, stråler eller hormoner. Igennem min egen forskning i "Livskvalitet og Seksualitet hos kvinder med Lichen Sclerosus", har jeg opnået stor ekspertise i både pleje og behandling af hudlidelsen, samt rådgivning i seksuelle problemer.    

Jeg  er påbegyndt et uddannelsesforløb om ”Den gode samtale i parforholdet" i efteråret 2022/foråret 2023.

Udgivelser

2014, 2018 og 2022 Kapitel: I: Grundlæggende Sygepleje for sygeplejestuderende. Munksgaards Forlag. 3. udgave. “Seksualitet” 2022. Helse, Viden om sundhed. Udgave 06-07/juni-juli. Lichen sclerosus – en overset sygdom

2022 Artikel: I: Jr. of Lower Genital Tract Disease. The impact of psychosexual counseling in women with lichen sclerosus - a Randomized Controlled Trial.

2021 Artikel: I: Jr. of Clinical and Experimental Dermatology. The Quality of Life and Sexuality in Women with Lichen Sclerosus – A Cross Sectional Study.

2021 Artikel: I iPraksis. Lichen Sclerosus og seksualitet.

2020 ”Det er bare en overgang” – gruppe oprettet på Facebook af Femarelle Danmark. Besvarer brevkassespørgsmål i 3 mdr. om seksuelle spørgsmål.

2020 Artikel: I: iPraksis. Kronisk sygdom og seksualitet – hvordan italesætter man seksuelle problemstillinger?

2019 Net doktor – Smerter ved samleje.

2017 Bidrager via interviews i bog ” Fuck jeg har kræft”.

2017 Artikel: I: Sygeplejersken – Fag & Forskning, samt webartikel 2017. ” Sygeplejerskens Rolle i Sexologisk Behandling af Vulvodyni, som led i en Multidisciplinær Behandlingsstrategi”

bottom of page