top of page
iStock-125766_1600.jpg

Rådgivning og behandling

Samtalerne foregår enten over videokonsultation med TEAMS eller ved fysisk fremmøde efter aftale. Samtalerne tager udgangspunkt i dine/jeres mål for behandlingen. Der vil være fokus på evt. sygdom, operation, medicinsk behandling og hvordan det har indvirkning på seksualiteten. I samtalerne vil din/jeres daglige trivsel, jeres relation være omdrejningspunktet sammen med temaer som kommunikation, prioritering af parforhold/familieliv samt ansvar for egen seksualitet og seksuel nydelse. En central del af behandlingen er hjemmeopgaver, hvor opmærksomheden er rettet imod kærtegn, sanselighed og nærhed.  Seksuelle hjælpemidler, erotisk litteratur og film kan også være redskaber til brug i behandlingen, hvis der er ønsker om dette.

Hvor og hvordan

Ved fysisk fremmøde foregår samtalerne i Kontortårnet, Åstrupvej 10, 7. etage, 9800 Hjørring. Der er elevator og trappe. Lokalet er i gåafstand fra tog – og busstation. Der er mulighed for gratis parkering.

Videokonsultation foregår over TEAMS.

Hvorfor søge hjælp

Seksualitet er en naturlig del af livet og medvirker til, at vi føler os som raske og hele mennesker. Seksualitet har ingen alder. Når seksualiteten bliver ramt, kan det føles som et stort tab og en sorg. Seksualiteten, som før var et helle, et frikvarter, hvor man kunne finde energi og glæde, enten med sig selv eller med sin partner, er nu forbundet med en følelse af utilstrækkelighed og frustration. Det er forbundet med et stort tabu at tale om seksualitet. Mange mennesker oplever at stå med flere ubesvarede spørgsmål om deres forandrede krop og en seksualitet, som mange beskriver, som værende ikke eksisterende.
Seksuelle udfordringer ses også hos personer, som ikke er plaget af sygdom og medicinske bivirkninger. Disse seksuelle udfordringer ses ikke sjældent i en travl hverdag med arbejde, børn samt familie med krav og forventninger. I al travlheden er der stor risiko for at glemme at pleje parforholdet. Misforståelser, dårlig samvittighed, skyld og skam opstår og en ond cirkel kan begynde.
Når der opstår et seksuelt problem i parforholdet, anbefaler jeg, at også partner deltager i samtalerne, da det ofte er i fællesskabet, at problemerne skal løses.


Seksualitet handler langt fra kun om samleje og orgasme, men handler i lige så høj grad om nærhed, kærlighed, intimitet, sanselighed, kommunikation og prioritering.  Seksualitet og nydelse kan vi have med med os selv eller sammen med partner.
Alt dette og mere til, vil være emner, som vi kommer til at berøre i samtalerne.

Hvilke seksuelle problemer kan man henvende sig med?

- Nedsat seksuel lyst og interesse

- Manglende eller nedsat evne til at få orgasme

- Smerter ved samleje

- Intimitetsproblemer

Både mænd og kvinder kan modtage behandling. 

Ved behov for medicinsk behandling af det seksuelle problem, er det i samarbejde med praktiserende læge og speciallæge i almen medicin, Hasse Kristensen. 

Hasse har været praktiserende læge i mere end 25 år med praksis i Aalborg og har uddannelse som master i sexologi fra 2019. Har særlig interesse og erfaring i behandling af mænd, der har gennemgået behandling for prostatacancer.  Hasse behandler patienter i privat regi mod egenbetaling.

E-mail adresse: hasse@dadlnet.dk
Hjemmeside: www.hassekristensen.dk

Samarbejdspartnere

Nogle seksuelle problemer lader sig bedre løse når man i behandlingen også inddrager eks. fysioterapeut eller psykolog. I disse tilfælde, vil der være tale om egenbetaling.

 

For at finde en fysioterapeut, specialiseret til behandling af underlivs- og bækkenrelaterede problemer, kan søges på https://aalborgbaekkenklinik.dk/  samt på  https://www.dugof.dk/behandlerliste.

dugof.jpg
bottom of page